Nederlands Consulaat
Door: Arno
Blijf op de hoogte en volg Arno
31 Maart 2009 | China, Guangzhou
Nou dat was een hele leuke receptie. Viel allemaal wel mee en veel Nederlanders en kleine ondernemers. Allemaal voor zichzelf begonnen en veel al in de handel. Zoals bekend worden de problemen besproken die een ieder kent en dus ook bevestigd worden. Wat mij opviel is dat de helft van de mensen die daar waren een chinese vriendin, vrouw hebben en ook al met kinderen. Die wonen er dan ook permanent en spreken al een aardig woordje chinees. Wil je snel en goed chinees spreken dan zul je een realtie aan moeten gaan met een chinese vrouw. Dat is een keuze natuurlijk. Nou dan teken ik wel op een briefje wat ik wil en pak ik mijn boekje er bij. Als je eenmaal daaraan begint willen ze zo snel mogelijk kinderen en dan ben je in hun ogen verbonden. Heeft meer waarde dan trouwen.
Interessante mensen ontmoet, veel company cards uitgewisseld en uiteraard genoeg hapjes en drankjes. En geen bitterballen!!! Brrr...ik voel het nog. Nooit genoeg en zoals het hoort nog even een afzakkertje. Had al zo'n voorgevoel en dus uit voorzorg een hotel gereserveerd.Leuke contacten gemaakt en niet direct business voor ons en altijd leuk als je ergens op kunt terugvallen. Het gebpouw waar ze in zitten is een splinternieuwe wolkenkrabber. The Teem Tower midden in het business centre van GZ. Er werken maar 20 mensen op het consulaat en is ruimte voor 50. Geweldig mooi uitzicht, ruime kantoors en heel veel glas.Ook een interessant gesprek gehad met Danny een ontwerper van modern design meubels. Woont in Hong Kong en ga volgende keer een kijkje nemen op z'n kantoor. Leuke gast trouwens en we hadden wel raak vlakken op creatief gebied. Gesproken met de leverancier van de Batavus en Gazelle fietsen en die vent is echt helemaal maf en veul schik gehad die avond. Woont al 10 jaar in Shenzhen en dat kon je wel merken aan zijn houding en praten. Man met veel ervaring en is niet meer verrast, wat er om hem heen gebeurt. Heb ik ook een afspraak mee gemaakt want hij had nog wel wat interessante klanten voor mij.Deze week week weer veel reizen rondom deze area en dan volgende week zit ik twee dagen in Vietnam. Daarna komt Peter (klant) op bezoek en ontmeoten we elkaar deze keer in China.Laasyte keer was dat in Hong Kong. Dan staat er nog de de Canton fair ook hier in GZ op de kalender en voordat ik terug ga naar Nederland nog enkele dagen in Taiwan. Dan zit mijn eerste mmissie er op en zal ik gaan evalueren welke volgende stappen ik ga ondernemen. Uiteindelijke doel blijft om veel omzet te maken en uiteraard een aantrekkelkijke winst.
31 Maart 2009 - 06:25
Akkie:
he broetje
ik ben net wakker en ik moet mijn mailtjes nakijken voor het werk. Nog niet echt zin in. Ik lees wel dat je alweer veel contacten voor je netwerk hebt gemaakt. Daar ben je toch wel goed in hè. Het is hier lekker lenteweer, dus even volop genieten. Afglopen weekend ons jaarlijks vriendenweekendje gehad. Erg gezellig, beetje koud.
Tot zover
Doei -
01 April 2009 - 17:07
Mari:
Heej die Arno,
Alles ok? Hoe is het met Zeng? Heb je niet meer foto's voor ons? Ok, Je hebt een paar dagen de tijd voor een paar bloedmooie foto's anders zet ik er een paar op en die wil iedereen zien behalve jij. (en Annette ook denk ik) Maar dat komt wel weer goed met haar. See you. -
01 April 2009 - 17:33
Luc J:
Hey gozer, alles onder controle daar? Wij net terug van een weekje Gran Canaria, veel zon, lol en lekker eten en drinken!
Take care! -
01 April 2009 - 19:27
Hans-Astrid:
Hee Arno,
Nou ge makt wé mee!!
Superleuk dat je ons zo op de hoogte houdt van al je avonturen.
Leuke fotootjes ook!
Hoe was je golfles?
Doe die Emiel Ratelband De groeten
vanuit een zonnig Heesch!
Tot gauw
Hans-Astrid-Maxime-Bowien-Veerle -
01 April 2009 - 20:07
Ron:
Arno, als ik jou was zou ik maar snel een paar foto's plaatsen. Ik heb de foto's van Mari gezien en ik denk niet dat je hier blij mee bent.
Gegroet, een vriend!!! -
04 April 2009 - 08:23
Arno:
Hee broer jij veranderd ook niet. Altijd maar weer ff er tussen uit.Alles onder controle hier en doe de groeten aan Helga. -
04 April 2009 - 08:27
Arno:
Mari je weet toch ook dat ik exclusieve foto's van jou heb. We kunnen het hard spelen of op een humane manier oplossen. Youtube is van de week uit de lucht gehaald in China. Echt waar, te veel propaganda over Tibet.