Drukke week
Door: Arno
Blijf op de hoogte en volg Arno
10 April 2009 | China, Humen
Lange dagen gemaakt en veel telephoneconferences gehad en vaak met europa dus laat in de avond en soms meer dan 3 uur. Heel vermoeiend en ook heel leerzaam.Dus deze week veel op kantoor ff een snelle hap en weer verder. Moet ik niet te lang doen want dat hou je niet vol en kost heel veel energie. Tw weinig gesport en dat merk ik meteen. Daar ben je dus snel aan gewend.De zaken gaan steeds beter en dat geeft weer meer rust en de crisis is nog lang niet ten einde en China willen ze maar een ding en zo snel mogelijk weer die groei doormaken zoals de laatste 10 jaar. Ze doen er dus alles aan om dat ook waar te maken. Het is weer enorm druk in Humen en dus ook weer chaos in het verkeer en helaas ook meer ongelukken. Heb Paul ontmoet uit Tilburg die hier project leider is en 3 jaar in het appartement heeft gewoond waar ik nu woon. Dus heb ik weer lekker nederlands en zelfs brabants kunnen praten. Al uit wezen eten met hem want hij is ook maar alleen en hij weet ook wel de goede restaurants te vinden. Is hier nu voor 3 weken en wil ook zaken met mij doen. Nou daar heb ik geen problemen mee. als ik mijn verhaal doe zit ik meestal bij de Magic Pea, mijn favoriete internet cafe waar je lekker kunt relaxen. Toch wel het een en ander meegemaakt en dat wil ik graag met jullie delen. Mijn chinees is nog verre vangoed maar ik kan me redelijk verstaanbaar maken en het zijn wel losse woorden en als ja maar de kern weet te raken. Daar komt bij dat je het wel goed moet uitspreken en dat geeft weer hilarische momenten Dus in een restaurant vraag je als je klaar bent om de rekening. dan zwaai je en roept "maitan" dan komen ze aangerend en ik heb bonnnetjes nodig om te declareren ente registrene wat ik uitgeef en dan is het volgende wat ik gellerd heb "Geh Wo vapiao" ; Graag ook een bonnetje, want dat is niet hetzelfde bonnetje wat op de tafel ligt. Laat ik nu niet zeggen Vapiao maar vapio en dat betekent hebben ze me verteld onderbroekje...Nou dat heeft weer voor veel lol gezorgd en dan gaan die chinese serveesrtertjes met elkaar giegelen en zullen ze wel denken wat wil die Gwailo nou: Betkent buitenlander.Kom ik een paar dagen later met Kevin in hetzelfde restaurant en ze zijn me natuurlijk niet vergeten. beginnen ze in het chinees tegen Kevin(kevin heeft een eigen zaak in het stikken van lijnen op blousen en is ook diegene die Milou heeft gezien op de webcam) en die ligt echt helemaal in een deuk maar zegt ook tegen de serveerster dat heb je toch zeker wel gedaan? Nou voor die meiden kan het niet meer kapot en dus een paar biertjes van de zaak. Nu heb ik dus een onderbroekje gekocht in de babyzaak en heb ik die als kadootje aan de serveerster gegeven.Morgen zit ik weer in Hong Kong en ben dan 's avonds weer terug want dat heb ik onderhand nou wel gezien en ik vind Humen wel leuk.We hebben daar een PO Box zoals veel buitenlands bedrijven vanwege het belastingvoordeel.FF leeg maken en een beetje shoppen en weer terug met de trein.Als alles mee zit zit ik in mei in het nieuwe kantoor en daar heb ik heel veel zin in. Veel groter en moderner en daar kan ik de klanten op een betere manier ontvangen. Wat me opvalt in Humen dat er steeds duurdere autos rond rijden. Ja en niet zo maar. Porches, Lexus, BMW en Audi en niet de kleinste. Zeker ook jongeren die een auto rijden en dat was 5 jaar geleden echt wel anders.Als ik wil kan ik hier ook auto rijden en dat ga ik toch maarneit doen want je weet echt niet wat ze doen. Gaan links of rechts af waneer het hun uitkomt en richting aangeven..ja als ze eraan denken. Veel te gevaarlijk en dus maar lekker op mijn fietsje. Heb van de week wel Yoga gedaan en ik moet zeggen dat geeft een enorme rust en uiteraard in slaap gevallen. De eerste trip zit er bijna op en ben al weer terug op de 23 ste April omdat de 24ste het vliegtuig vol zat. Ik kijk er wel weer naar uit en zal heel vreemd zijn voor mij en zeker ook voor Annette en de kids. Lekker twee weken bijkomen en bijkletsen en uiteraard samen met mijn wijfie en dan wil ik niet gestoord worden!!! Deur op slot en de telefoon eruit..haha. Moet wel meteen naar de Nederlands Ambassade voor een zakelijke visum die me meer mogelijkheden geeft. Paspoort is al weer bijna vol en die heb ik nog maar een jaar. Toch ook weer de sociale contacten onderhouden enkijken of ze me nog willen kennen. een lekker een super fricandel speciaal of een nasibal bij het 't juffie met zalf.Ik wens een ieder fijne paadagen en let op je eieren. Hier in China vieren ze dat niet en wel in Hong Kong.